Tuesday, April 10, 2007

Perjantai 16.3.


Aamulla herättiin tosi aikasin, lento lähti jo klo 06.00 Oulun lentokentältä. Check-in jonossa jumituttiin ongelmatapauksen taakse ja jonottiin ikuisuudelta tuntuva aika ja luultiin jo ettei kohta ehditä koko koneeseen. Mutta ei meillä mitään ongelmaa lopulta ollutkaan. Kaffella ei vaan ehditty kentällä käydä. Eipä se haitannut, kun koneessa saatiin heti teetä ja kahvia.

Roomassa oltiin jo reilusti ennen puoltapäivää. Hypättiin Leonardo Expressiin ja puksuteltiin junalla kohti cityä. Ulkona meitä odotti upea, upea aurinkoinen sää!!! Leonardo heitti meidät Termini-asemalle ja sieltä me sitten vaihdettiin metroon ja hurautettiin Piazza del Popolon metroasemalle ja vaihdettiin taas kulkuvälinettä lähijunaan. Tässä vaiheessa oli tuskallisen hikinen olo, meillä oli aivan liikaa vaatetta päällä. Roomassa oli ihan täysi kesäinen sää!! No lähijunasta sitten pienten harhailujen jälkeen löytyi majapaikka. Suihkuteltiin ja vaihdettiin kevyempää päälle ja suunnattiin kohti kaupunkia.

Sampolla oli jo kiire ensimmäiseen kirkkoon 'Santa Maria del Popolo', joka oli Piazza del Popololla - siellä oli nimittäin kaksi Caravaggion maalausta. Ja interrail-reissulla ne olivat jääneet näkemättä. Sinne siis ihan ekana. Vau, upea kirkko ja upeita olivat myös maalaukset.

Myös aukio itsessää oli hieno. Kierreltiin lähiympäristössä ja kiivettiin myös läheiselle kukkulalle ihailemaan ilta-auringonvalossa kylpevää kaupunkia. Nälkähän meille tuli ja etsittiin aukion lähistöltä pizzeria. Täytyy sanoa, että ekat aidot italialaiset pizzat ei kyllä ihan parhaasta päästä olleet. Ihan syötävät tosin. Pizzan kanssa maisteltiin vähän talon viiniäkin - jota ei kyllä hinnalla ollut pilattu! Hyvää se oli kuitenkin.

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä lähimarketissa ostamassa vähän evästä kaiken varulta. Ostetiin jukua, mehua, viiniä, jääteetä, juustonaksuja.. ostokset olivat yhteensä 5.50 €! Mutta kämpille kun päästiin, uni voitti viinin maistelun ja simahdettiin aika nopeesti. No, olihan meillä aika pitkä päivä jo ollut.

No comments: