Tuesday, April 10, 2007

Keskiviikko 21.3.


Voi ei, meidän ihana reissu on ihan lopullaan! Aamulla käytiin vielä hörsäseen viimeset cappucinot ja suklaapullat aamupalaksi ja sitten lähdettiin lähijunalla kohti metroasemaa. Tällä kertaa oli tuuria eikä tarvinut juosta ehtiäkseen junaan. Ajeltiin metrolla Termini-asemalle, josta sitten vaihdettiin Leonardo-junaan kohti lentokenttää. Ehdittiin kentällä syödä voileivät ja tehdä vähän tuliaisostoksia. Sitten vaan Finskin sinivalkoisin siivin kotia kohti..

Reissu oli upea ja mahtava! Ylisanoja on tullut varmaan viljeltyä liiankin kanssa, mutta paljon muuta ei voi sanoa. Kaikki meni loistavasti ja nähtiin niin paljon mieleenpainuvia ja henkeäsalpaavan kauniita teoksia ja rakennuksia. Kun silmät pisti kiinni, kuului historian siipien havinaa. Koko kaupunki on oikeastaan yhtä nähtävyyttä; minne tahansa kävelee tai kääntyy, löytyy jotain historiallista, merkittävää ja...upeaa!

Rooma on ehdottomasti kaupunki, jonne voisi mennä toisenkin kerran. Vaikka nähtiin hurjan paljon, jäi varmaan saman verran näkemättäkin. Ja luulisin, että esim. Pietarin Kirkko ja Vatikaanin museot ovat sellaisia kohteita, joissa voisi käydä toisenkin kerran.

Luin sitten reissun jälkeen seuraavalla viikolla Enkeleitä & Demoneita ja oltiin onnistuttu käymään lähes kaikissa paikoissa, jotka kirjassa mainitaan! Jälkikäteen oli kiva miettiä ja verrata omia ajatuksia niihin, jotka kirjassa olivat. Kirjan myötä tuli myös parista paikasta lisätietoa esim. arkkitehti.

Onneksi lähdettiin!

No comments: